Amerika. Hvor er du?

af David Trads, 250 sider, udgivet februar 2020 på Forlaget Momenta

Enormt velskrevet bog! Den er letlæst uden at være poppet, sproget er direkte og farverigt.

Stemningen bliver ofte sat med citater, sangtekster o.lign, hvilket passer godt ind. Dog er de strengt taget ikke nødvendige da fortællingen i sig selv er meget stemningsfuld.

Bogen favner virkelig bredt. Den handler mest om Trump og om baggrunden for hvorfor han blev valgt i 2016, men Trads beskriver også landets historie, mentaliteten og forskellene mellem staterne virkelig fint.

Fortællestilen svinger mellem at være faktuel og meget personlig, men man er aldrig i tvivl om hvad der er hvad.

Jeg har været i USA nogle få gange og har kun besøgt steder som Austin og San Francisco. Denne bog gav mig faktisk lyst til at opleve “fly-over America”, og den gav mig en langt bedre forståelse for hvordan folk tænker i de dele af landet der hidtil har føltes helt fremmede for mig.

Desuden: En masse facts. Jeg anede ikke at så mange danskere havde emigreret i det 19. århundrede, eller at befolkningssammensætningen er under så dramstisk forandring i USA i disse år. Spændende at høre en vild historie som Trump delvist forklaret af tal og statistik.

Endelig får vi også en del referencer til andre gode bøger, jeg glæder mig til at se nærmere på.

Jeg er sikker på at de fleste danskere stadig har svært ved at forstå hvordan amerikanerne kunne finde på at vælge Trump som præsident for fire år siden. Denne bog giver et overbevisende bud på en forklaring. Min varmeste anbefaling til enhver der vil vide mere om USA og Trump.

Rating: 5/5